



אבחונים וטיפולים פרטניים
אבחון והערכה בריפוי בעיסוק (מפגש של כשעה וחצי): במפגש מתבצעת הערכת יכולותיו של הילד בתחום המוטורי, תחושתי, קוגניטיבי והתנהגותי. ההערכה מתבצעת על ידי תצפיות קליניות והעברת אבחונים סטנדרטיים בריפוי בעיסוק.
ההערכה כוללת דו"ח אבחון בריפוי בעיסוק המפרט את ממצאי ההערכה והמלצות להמשך.
טיפול פרטני בריפוי בעיסוק (מפגש של 45 דקות): בטיפול נתייחס לקשיים אותם חווה הילד בתחומי התפקוד השונים במטרה לעודד את השתתפותו האופטימלית בתחומים אלה. ניתן לערוך טיפול בודד שיתמקד בעיקר בהדרכת הורים או סדרה של טיפולים.
סיבות נפוצות לפניית הורים להערכה וטיפול בריפוי בעיסוק:
-
התפתחות מוטורית תקינה ולא תקינה מגיל ינקות; איחור התפתחותי של תינוקות עד גיל שנתיים.
-
חשד לקשיים בויסות החושי (Sensory Processing Disorder (SPD.
-
ילדים הנמצאים על הספקטרום האוטיסטי (Autism Spectrum Disorder (ASD
-
ילדים החווים קשיים במוטוריקה גסה כולל (Developmental Coordination Disorder (DCD וקשיים במוטוריקה עדינה וקואורדינציה
-
קשיי כתיבה- איכות כתב, התעייפות במהלך הכתיבה, קריאות הכתב, קצב העתקה.
-
בעיות התארגנות בבית ובמסגרת החינוכית וקשיי קשב וריכוז
קבוצות
במרכז נערכות קבוצות ליווי התפתחותי או ליווי התפתחותי פרטני עבור תינוקות בגילאי 0-12 חודשים. הקבוצות מנוהלות על ידי מרפאה בעיסוק מוסמכת מומחית בהתפתחות תקינה של הילד ובעלת ניסיון רב בהדרכה וטיפול בתינוקות עם איחור התפתחותי. בקבוצות אנו לומדים על התפתחות תקינה של ילדינו ומתרגלים דרכים לעודד התפתחות מוטורית, שפתית וקוגניטיבית תקינה.

0-3 חודשים
החיים מתחילים, מלאים בגירויים ויזואליים, אודיטורים וטקטילים. מרגע היוולדו לומד התינוק על העולם דרך מערכת החושים. יצירת קשר עין, חיוך חברתי, הושטת יד לא מכוונת לחפץ, הרמת ראש בשכיבה על הבטן, סימטריות בתנועה- כל אלה ועוד הינן נקודות ציון סנסו- מוטוריות בהתפתחות הנורמלית של התינוק. בקבוצה נלמד כיצד לחשוף את התינוק למגוון גירויים חושיים באופן מדוד התואם את התפתחותו הנורמלית.

3-6 חודשים
מתחילה הבנה של סיבה- תוצאה וחקירת התינוק משתנה בהתאם. הזמן בו מתחילה ההיכרות עם הגוף וכל הדברים המופלאים אותם יכול לעשות. גיל בו מתבססת יכולת היפוך בטן- גב והכנה להתהפכות גב- בטן. הילד מסוגל להושיט יד לחפץ, לקרבו לפיו ואף להעבירו מיד ליד. התינוק משמיע את קולו לעיתים תכופות יותר במגוון מנעדים ומפיק הנאה כאשר נענה בהתאם על ידי האנשים סביבו.
בקבוצה נלמד ונתרגל מגוון שיטות לעודד את ההתפתחות המוטורית- תקשורתית המאפיינת שלב זה.

6-12 חודשים
יכולותיו המוטוריות והקוגניטיביות של התינוק משתכללות והתקופה מאופיינת בעיקר בהתבססות הזחילה, ההתיישבות והעמידה מבחינה מוטורית ומעבר למשחק מורכב יותר מבחינה קוגניטיבית- תקשורתית. הצעצועים הרכים והרעשנים של חצי השנה הראשונה לחיים כבר פחות מעניינים את התינוק ובמקומם יביע עניין גובר בחפצים הנמצאים בשימוש יום יומי בבית.
בקבוצה נלמד כיצד לעודד התפתחות מוטורית תואמת גיל וכמו כן נמצא דרכים מגוונות לעודד התפתחות נורמאלית של התינוק הפעיל.